Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik betalen?

U kunt op verschillende wijzen betalen:
  • iDEAL
  • Creditcard
  • Vooraf per bank
  • Paypal
  • Klarna (Achteraf Betalen)

iDEAL :
U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Kies hiervoor in het bestelmenu de betaalmethode "iDEAL" met bijbehorende bank. Nadat u op Bestelling Plaatsen heeft geklikt, wordt u doorgestuurd naar de beveiligde betaalpagina van uw bank. Dit loopt via onze betaalprovider.

Creditcard:
U kunt eenvoudig, maar zeer veilig betalen met uw creditcard. Kies hiervoor in het bestelmenu de betaalmethode "Credit Cards". Nadat u op Bestelling Plaatsen heeft geklikt, wordt u doorgestuurd naar de beveiligde betaalpagina van uw kaartmaatschappij. Dit loopt via onze betaalprovider.

Vooraf per bank:
U betaalt het verschuldigde bedrag voor levering per bank. Let op: de levertermijn gaat pas in als de betaling door Kranendonk B.V. ontvangen is, dit is doorgaans binnen 1 werkdag.

Paypal:
Kies hiervoor in het bestelmenu de betaalmethode "Paypal". Nadat u op Bestelling Plaatsen heeft geklikt, wordt u doorgestuurd naar de beveiligde betaalpagina van Paypal. U betaalt dan met uw Paypal-account. Deze kunt u eenvoudig koppelen aan uw bankrekening of Credit Card, zodat u in enkele klikken veilig online kunt betalen.

Klarna:
Wij bieden achteraf betalen aan via Klarna. Koop vandaag, en geniet direct na bezorging alvast met volle teugen van uw aankoop. Kies hiervoor in het bestelmenu de betaalmethode "Klarna Pay Later". Nadat u op Bestelling Plaatsen heeft geklikt, wordt u doorgestuurd naar de beveiligde betaalpagina van Klarna. Dit loopt via onze betaalprovider.
Na bestelling ontvangt u per e-mail een digitale factuur van Klarna. U heeft vervolgens 30 dagen de tijd om te betalen. De betalingsgegevens kunt u terugvinden op de digitale factuur. U betaalt dus aan Klarna en niet aan ons.

2. Wat is het levergebied?

Wij leveren in heel Nederland, de Waddeneilanden uitgezonderd (op aanvraag).

3. Wat doe ik met lege bigbags na levering?

Deze mag u houden of weggooien. Er zit geen statiegeld op de bigbags, ook hoeven deze niet geretourneerd te worden.

4. Hoe reken ik om van m3 naar ton? 

Ophoogzand en straatzand wegen ±1500kg per m3. U vermenigvuldigt dan het aantal m3's x 1,5. Nu heeft u het aantal ton.

5. Zijn de prijzen op de website inclusief of exclusief BTW?

Al onze prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW. 

6. Kan ik de bestelling op een ander adres af laten leveren dan het factuuradres?

Ja, uiteraard kan dit. In het bestelmenu kunt u aanvinken of het leveradres gelijk is aan het factuuradres. Zo niet, dan krijgt u daar direct de mogelijkheid om een ander leveradres in te vullen.

7. Kan ik mijn bestelling retourneren?

Ja, dit is uiteraard mogelijk. De wettelijke herroepingstermijn is 14 dagen. Na ontvangst van de goederen heeft u dus 14 dagen om aan te geven dat u het product wenst de retourneren. Hiervoor hoeft u geen reden op te geven. Wel dient u de retournering telefonisch of per email te melden d.m.v. van een retourformulier (per email of telefoon op te vragen) waarbij u uw ordernummer op dient te geven. De pakbon dient u mee terug te zenden. Daarnaast dient u zelf zorg te dragen voor de retournering. U kunt de goederen in overleg met ons terug brengen, mits deze in originele staat zijn. Wilt u dat wij de goederen weer op komen halen, vraag dan het ophaalbedrag aan op 0416-283405. De kosten voor retourzending dient u zelf te betalen.

8. Worden er bezorgkosten gerekend?

Wij rekenen een vaste bezorgtoeslag per bestelling, ongeacht het aantal bags/stuks. Zie de pagina Bezorgkosten voor alle details en mogelijkheden. Verder bieden wij altijd gratis levering binnen 3 werkdagen bij een orderbedrag hoger dan €1250.

Losgestort straatzand wordt gratis bij u thuisbezorgd (levering mogelijk binnen 1-2 werkdagen, en voor 16u besteld is volgende werkdag geleverd indien gewenst)!

9. Wat is de levertermijn?

Bigbags zand:

Bigbags worden geleverd binnen 3 werkdagen nadat de bestelling/betaling binnen is (levering op route transporteur), tenzij u heeft gekozen voor de optie levering voor 2 werkdagen of een specifieke dag. U krijgt 1 dag voor levering 's avonds bericht per email dat uw order ingepland staat voor de volgende werkdag. Let op, voor bestellingen die na 18.00 uur of in het weekend geplaatst worden geldt de eerstvolgende werkdag nog niet als eerst mogelijke leverdag, aangezien de planning dan al gemaakt is. 

Losgestort zand:

Losgestort zand kan reeds binnen 1 werkdag na bestelling geleverd worden (mits betaald en voor 16u besteld): U kunt zelf een gewenste leverdatum aangeven. 

10. Krijg ik een orderbevestiging?

Ja, U krijgt altijd direct na het plaatsen van de bestelling een orderbevestiging per email. U krijgt dit op het opgegeven emailadres.

11. Moet ik verplicht over een emailadres beschikken om een bestelling te kunnen plaatsen?

Nee, U kunt ook zonder emailadres bij ons bestellen. Dit kan echter niet via internet. Indien u geen emailadres heeft, kunt u uw bestelling het beste telefonisch plaatsen. Bel hiervoor op 0416-235137.

12. Levert u ook op zaterdag?

Bigbags zand leveren wij helaas niet op zaterdag. Voor losgestort zand geldt dat wij in enkele regio's op zaterdag kunnen leveren, neem contact op om te vragen of dit voor uw regio geldt.

13. Ik ben een zakelijke klant en wil de bestelling direct bij mijn klant laten afleveren. Is dit mogelijk?

Uiteraard is dit mogelijk. U kunt een ander afleveradres opgeven dan het factuuradres. Indien gewenst kunt u bij de opmerkingen aangeven dat het om een levering bij uw klant gaat, dan zorgen wij dat er neutraal afgeleverd wordt.

14. Zijn de bigbags voorzien van een opdruk?

Nee, onze bigbags zijn blanco, zonder opdruk. Zo bent u verzekerd van een neutrale levering bij uw klant!

 

Het antwoord op uw vraag niet gevonden? Stel uw vraag per email of bel ons: 0416-235137.